Junarose een duurzaam merk

Junarose een duurzaam merk ?

Junarose is een merk van de Bestseller groep. Bestseller heeft het B-label gekregen bij Rank a Brand. Volgens de accountmanager van Junarose geen A omdat ze geen lijst publiceren van fabrieken waar ze produceren. Dit vanwege concurrentie overwegingen.  Rank a Brand (de grootste duurzame merkenvergelijkingssite van Europa: www.rankabrand.nl). Ranking gaat van A (top) naar E (niet top).

Rank a Brand: “Bestseller is helder over de verbeteringen en probemen rond de arbeidsomstandigheden van de kledingmakers en is hiervoor aangesloten bij het Deens Initiatief voor etnische handel (DIEH). Verder heeft het bedrijf een beleid voor chemische stoffen waar bijv. PVC niet meer wordt gebruikt. Op het gebied van duurzame grondstoffen, zoals biologisch katoen, en het verminderen van de CO2 zijn er nog verbeterpunten”.

Code of Conduct

Dit is de gedragscode van Bestseller.
Werken met deze code geeft geen garantie, maar het helpt wel tot het bijdragen tot verbeterde voorwaarden in de fabrieken en goede ontwikkelingen. Het is een doorlopende proces dat nooit zal eindigen.

Beschreven in de Code of conduct is o.a.:

 

  •  Geen kinderarbeid
  • Minimum loon eisen; het controleren hiervan en informeren van werknemers over hun rechten. Er is gestart met opleidingsprogramma’s voor werknemers in geselecteerde fabrieken mbt hun rechten
  • Vastgestelde beperkingen en verbod op gebruik chemische stoffen
  • Geen bont
  • Leer is afkomstig van dieren uit de productie van  de levensmiddelenindustrie
  • Geen wreedheid tegen dieren (o.a. veren van levende vogels, mulesing van merino schapen)
  • Een verbod op het gebruik van zandstralen op denim stoffen voor het damaged effect van jeans
  • Steun bieden aan leveranciers, hoe de productiviteit en efficiëntie te verbeteren. Begeleiding op HR management en communicatie met de medewerkers.

Er wordt controle uitgeoefend op de Code in verschillende productielanden door externe accountfirma’s. (aangekondigd en onaangekondigd).

Voor alle informatie over Junarose Bestseller & Sustainable zie hun website:
http://www.bestseller.com/Sustainability.aspx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*